Hur fungerar E-Guma Voucher-appen?

Ursprungligen skriven på engelska, eventuella översättningsfel bör kontrolleras mot originalatriklen

E-guma finns endast i Schweiz

Installera

1. Logga in på ditt konto

2. Gå till App Store och installera E-guma-appen

3. Ange din API-nyckel och spara

4. Du är klar! Du kommer att se något sånt här:

Schermafbeelding 2022-12-30 om 08.42.47

Bokningsmotor

Vi har lagt till en widget i bokningsmotorn (och skapa reservationen i backoffice). Besökare kan ange en E-guma-kupong här. Med en giltig kupong kommer vi att dra av detta belopp från depositionsbetalningen som gästerna behöver göra.

Om kupongbeloppet är högre än det totala bokningsbeloppet kommer vi endast att lösa in det totala bokningsbeloppet. Det återstående saldot stannar på vouchern.

När bokningen är gjord lägger vi till vouchern som betalning på bokningsfakturan.

Schermafbeelding 2022-12-30 om 08.47.26

Hantera kuponger

När du öppnar en reservation hittar du en ny flik, kallad E-Guma. Om du klickar på den här fliken hittar du alla kuponger som är kopplade till denna.

Lägg till en ny kupong

Om du anger en kupongkod och kontrollerar den kommer vouchern att läggas till i bokningen. Du kommer att se det totala beloppet som är inlösbart, ändra detta värde för att lösa in en del av kupongen.

Viktig: Om kupongen innehåller mer saldo än det totala beloppet för din bokning. Du kan lösa in mer än det totala beloppet för bokningen. Var medveten om det.

Klicka på lösa in för att lösa in vouchern. Vi kommer nu att lägga till en kupongbetalning till din bokning av det belopp du angett.

Schermafbeelding 2022-12-30 om 08.51.35

Avbryt inlösen

Om kupongen löses in kan du avbryta den.

Schermafbeelding 2022-12-30 om 08.48.22

Om du gör det kommer en ny betalning att läggas till på fakturan med ett negativt nummer.

Schermafbeelding 2022-12-30 om 09.17.52

Verifikationsinformation

Om du klickar på den blå knappen som innehåller kupongkoden, kommer vi att få saldot av kupongen live från E-guma api. Där kan du hitta all detaljerad information om vouchern om det behövs.

Schermafbeelding 2022-12-30 om 09.18.41

Appen

Om du öppnar appen kan du hitta lite mer information, som loggar och kuponger-knappen.

Loggar

I loggsektionen kommer vi att logga alla samtal som gjorts med E-Guma, det är också platsen där du bör hitta eventuella fel om de stämmer.

Verifikationer

Här kan du se status för de senaste kupongerna. Om de löses in eller inte. I vår plattform kan vouchern ha 3 statusar.

Tillämpad: Verifikationen läggs till i systemet men har inte lösts in ännu.

Inlöst: Verifikationen löses in i E-Guma

Avbruten: Inlösen avbryts av användaren