Authenticatie

Oorspronkelijk geschreven in het Engels, moeten eventuele vertaalfouten worden gecontroleerd aan de hand van het originele artikel

De camping.care app en widgets kunnen voorzien worden van een authenticatie. Voor elke app wordt een gebruiker aangemaakt die kan communiceren met de camping.care API nadat de gebruiker is ingelogd.

Dit gebeurt met behulp van oAuth 2.0-authenticatie.

De authenticatie kan worden gebruikt om de app-gebruiker in te loggen, dit kan zowel vanaf de frontend (bijvoorbeeld in een vue-app) als vanaf een backend-systeem (zoals php).