Maak een nieuwe reservering aan (Backend)

Oorspronkelijk geschreven in het Engels, moeten eventuele vertaalfouten worden gecontroleerd aan de hand van het originele artikel

Zodra u bent ingelogd en op het startscherm bent, klikt u op ´Nieuwe reservering´ linksboven. In onderstaande afbeelding is deze knop rood omcirkeld.

Schermafbeelding 09-08-2023 12.25.43 (2)

De eerste stap is het kiezen van de duur van het verblijf van de gast. Het is ook mogelijk om een speciale periode aan te maken. Wanneer u op deze periode klikt, gaat het systeem automatisch naar de ingestelde datum van die speciale periode.

Hoe maak ik een speciale periode aan? Klik hier om het artikel te lezen

Vervolgens kies je met hoeveel personen er meereizen en in welke leeftijdscategorie zij vallen. Je kunt de leeftijdstabellen zelf aanpassen. Verklaringen zijn te vinden hier.

Schermafbeelding 09-08-2023 14.15.02 (2)

De volgende stap is het kiezen van de gewenste accommodatie. Onder elke beschikbare accommodatie ziet u de knoppen 'selecteren' en 'prijzen'. Wanneer u op selecteren klikt, kiest u voor deze accommodatie. Als u op prijzen klikt, krijgt u een handig overzicht van de verschillende prijzen. Onderstaande afbeeldingen illustreren dit.

Schermafbeelding 09-08-2023 14.33.43 (1)

Schermafbeelding 09-08-2023 14.38.10

In onderstaande afbeelding ziet u rood omcirkeld dat er gedurende deze periode bij een bepaalde accommodatie een waarschuwing wordt afgegeven.

Schermafbeelding 09-08-2023 14.33.43 (2)

Deze waarschuwing betekent dat deze periode voor online boeken in deze periode is uitgeschakeld. U kunt deze accommodatie nog steeds via de backend boeken, maar u zult voorzichtigheidshalve een waarschuwing zien. Onderstaande afbeelding laat zien hoe dit wordt weergegeven.

Schermafbeelding 09-08-2023 14.42.17

De volgende stap is het selecteren van de opties. Voor de hieronder geselecteerde accommodatie zijn twee opties beschikbaar. Elektriciteit op de plaats en meekomen met een hond. Rood omcirkeld zie je dat er ook automatisch twee opties worden toegevoegd. Deze zijn ingesteld als ‘verplicht’. Klik op om opties aan te maken en te bewerken hier.

Schermafbeelding 09-08-2023 15.12.52 (1)

De volgende stap is het invullen van de gegevens van de gast. In onderstaande afbeelding is te zien dat alleen de naam en het e-mailadres verplicht zijn. Via de gasteninstellingen kunt u bepalen welke velden verplicht moeten zijn. Om de formulieren te bewerken en te beheren, kunt u klikken op hier.

Schermafbeelding 09-08-2023 15.15.20 (2)

De laatste stap vóór het maken van een reservering is het tabblad 'Overig', waarin wordt aangegeven of de reservering een voorkeursplaats is, welke taal de gasten spreken en wat de status van de reservering is. Als deze allemaal zijn ingevuld, klikt u op ‘reservering maken’.

Vervolgens komt u in het reserveringsoverzicht terecht. Voor meer informatie over het reserveringsoverzicht klikt u op hier.

Schermafbeelding 2023-08-09 15.24.27