Invoering

Oorspronkelijk geschreven in het Engels, moeten eventuele vertaalfouten worden gecontroleerd aan de hand van het originele artikel

Het leukste is: iedereen kan apps maken voor de AppStore. Het is beschikbaar voor alle ontwikkelaars en kan beschikbaar zijn voor een enkele camping, voor een specifiek aantal campings en voor alle campings.

De basisapp bestaat gewoon uit een link naar de locatie waar uw app draait. De apps draaien in een sandbox binnen de camping.care-omgeving. Op deze manier kan de app ook op uw eigen domein draaien en in alle programmeertalen worden gebouwd.

app-camping-care

Wat kunnen apps doen?

Een app kan uit meerdere onderdelen bestaan. De basisapp-interface ziet er als volgt uit

• Hoofd-URL van app
  • Widgets
  • Webhaken
  • Bereik

App-root-URL

Schermafbeelding 2022-10-02 om 10.27.54

De app-root-URL is de interface die wordt weergegeven wanneer u een app in de AppStore opent. Het kan een open interface zijn of het kan ook worden voorzien van een inlogmechanisme, zodat u de app-gebruiker kunt inloggen. Deze url gebruiken wij ook om u op de hoogte te stellen van een installatie of verwijdering van de app.

Lees meer over de root-URL

Widgets

Schermafbeelding 2022-10-02 om 10.04.52

Widgets zijn extra stukjes gebruikersinterface die aan de camping.care-widget kunnen worden toegevoegd. De widgets worden in een sandbox uitgevoerd in verschillende vooraf gedefinieerde gebieden binnen de interface van camping.care.

Meer informatie over widgets

Webhaken

Webhooks zijn gemaakt om externe applicaties te informeren over verschillende soorten evenementen afkomstig van camping.care. Op deze manier kunnen wij externe systemen realtime informeren over wijzigingen in camping.care.

Elke keer dat een webhookgebeurtenis wordt geregistreerd, wordt er een POST-bericht naar uw applicatie verzonden met de relevante gegevens in JSON-indeling. Registreer uw webhooks en ontvang informatie zoals:

Als er een nieuwe nieuwe reservering is aangemaakt (reservation.add)

Als een reservering is geannuleerd (reservation.cancelled)
Als er een nieuw contact is aangemaakt (contact.add)

enz..