Lasku

Alunperin englanniksi kirjoitettu, kaikki käännösvirheet tulee tarkistaa alkuperäiseen artikkeliin verrattuna

Kuvakaappaus 2023-08-11 11.26.50

Ensimmäinen askel on vaihtaa nimi laskussa. Voit muuttaa sekä varauksen että laskun eri nimellä. Alla olevasta kuvasta näet, missä voit muuttaa laskun yhteystietoa.

Kuvakaappaus 2023-08-11 11.26.50 (1)

Yhteyshenkilön muutoksen oikealla puolella on varauksen maksutila. Vihreä ympyrä osoittaa, että summa on maksettu kokonaisuudessaan. Sen alapuolella kerrotaan myös, mitä on maksettu, mikä on vielä maksettavaa ja kokonaissumma. Lopuksi kerrotaan kuinka ja milloin maksu suoritettiin.

Kuvakaappaus 2023-08-11 11.26.50 (2)

Klikkaamalla oikeassa yläkulmassa olevaa 3 pistettä näet erilaisia laskun tietoja.
– 'Avaa uudessa ikkunassa' -painike tarkoittaa, että lasku avautuu uudelle sivulle.
– 'Lataa'-painike tarkoittaa, että voit ladata laskun
– Tulosta-painikkeella voit tulostaa laskun.
– Lokit-painike ovat kaikki varauksen ympärillä olevat toiminnot. Jos esimerkiksi maksu lisätään tai saapumispäivää muutetaan, voit aina tarkistaa nämä toiminnot lokeista.
– Metatiedot-painike on laskun asettelun koodi
– 'Poista'-painikkeella voit poistaa laskun

Kuvakaappaus 2023-08-11 11.47.03 (1)

Tämän jälkeen voit tarkastella koko laskun rakennetta. Vasemmalla 'Kuvaus'-kohdan alla näet, mitä tuotetta se koskee. Reskontra tarkoittaa sitä, mihin pääkirjaan tämä tuote sisältyy. Lisäksi näytetään arvonlisäverokanta, tuotehinta, määrä ja tuotteen kokonaishinta.

Kuvakaappaus 2023-08-11 11.26.50 (4)

Kun napsautat violettia Muokkaa-painiketta, voit muokata laskua. Alla oleva kuva näyttää kuinka sitä muokataan.

Kuvakaappaus 2023-08-11 11.26.50 (5)

Kuvakaappaus 2023-08-11 13.50.31

Laskun rakenteen alla on välisumma ja kokonaissumma. Vasemmalla puolella näkyy, kuinka paljon ALV on ja miten se muodostuu.

Kuvakaappaus 2023-08-11 13.53.26 (1)

Lopuksi voit luoda toisen laskun varauksesta. Luo toinen lasku napsauttamalla 'Uusi lasku'. Lasku luodaan, joka näyttää alla näkyvältä. Äskettäin luodussa laskussa näkyy punaisella ympyröitynä, että rivejä ei ole vielä. Näitä on siis vielä luotava.

Laskut pysyvät periaatteessa aina konseptina, kunnes ne suljetaan. Kun suljet laskun, laskulle annetaan laskun numero, eikä sitä voi enää muokata.

Yleisintä on laskun automaattinen sulkeminen, kun vieras kirjautuu ulos.

Kuvakaappaus 2023-08-11 14.00.10 (1)