Miten peruutukset toimivat?

Alunperin englanniksi kirjoitettu, kaikki käännösvirheet tulee tarkistaa alkuperäiseen artikkeliin verrattuna

Peruutusehdot

Ensin meidän on määriteltävä erilaiset peruutuskäytännöt. Joskus haluat veloittaa kiinteän peruutusmaksun, joskus prosenttiosuuden kokonaismaksusta.

Säännöt löytyvät osoitteesta majoitus -> avoin majoitus -> välilehti: Asetukset. Voit määrittää niin monta käytäntöä kuin haluat, ja ne voivat vaihdella majoituskohtaisesti.

peruutusehdot

Peruutusmaksutuote

Siirry tuotteisiin ja luo uusi tuote peruutusmaksu. Näiden tuotteiden pitäisi näyttää tältä:

peruutustuote

Hintaa ei tarvita – Koska peruutusmaksu voi olla erilainen majoitus- ja varauskohtaisesti, kiinteää hintaa ei tarvitse lisätä tähän. Jätämme sen huomiotta.

0% Alv – Euroopassa peruutusmaksu on yleensä arvonlisäverotonta. Keskustele tästä kuitenkin kirjanpitäjäsi kanssa, koska tilanne voi olla erilainen eri maissa tai tietyillä alueilla. Jos näin on, muuta prosenttiosuus oikeaksi.

Peruuta varaus

peruutuspainike

Jos avaat varauksen, voit peruuttaa sen vasemmassa yläkulmassa. Siellä on valikko, jonka voit avata. Napsauta Peruuta avataksesi peruutusikkunan, tämä näyttää tältä:

peruutus-valintaikkuna

Selitämme näytön numeroiden perusteella.

1. Täältä voit valita peruutusehdot, jota haluat käyttää. (Nämä voidaan asettaa majoitukseen.). Tässä on aina yksi käytäntö, se on "Peruutusmaksua ei veloiteta". Valitsemme käytännöt automaattisesti varauksen saapumispäivän mukaan.
  2. Täällä voit vaihtaa riviä prosentin (%) ja kiinteän maksun (€) välillä. Pitäisikö meidän veloittaa prosenttiosuus (%) tästä rivistä vai ei? Joskus varauskulut lasketaan aina. Tässä tapauksessa voit lisätä ne kiinteisiin riveihin (€), jolloin laskemme rivien summan prosenttiosuuden (%) sijaan.
  3. Voit halutessasi ohittaa prosenttiosuuden manuaalisesti.
  4. Voit halutessasi ohittaa kiinteän maksun manuaalisesti.
  5. Prosentin ja kiinteän maksun yhteissumma. Tämä on se, mitä vieraan on lopulta maksettava.

Valinnainen: Näytön yläreunasta voit muuttaa peruutuspäivää. Tästä voi olla hyötyä, jos peruutat varauksen myöhemmin kuin vieras teki. Päivitämme vakuutuslaskelman tämän päivämäärän perusteella.

Konsepti ja loppulaskut

Peruutusmaksun laskemiseen käytämme aina päävarauslaskua. Jos päälasku on vielä suunnitteluvaiheessa, päivitämme tähän laskuun luottorivit ja peruutusmaksun. Peruutettu lasku näyttää tältä:

peruutettu lasku

Tärkeä: Jos laskusi on jo viimeistelty. Emme voi päivittää laskua ja luomme lisälaskun hyvitysriveineen ja peruutuskuluineen.

Huomautus: Emme viimeistele laskuja automaattisesti varauksen peruuttamisen jälkeen. Sinun on tehtävä tämä manuaalisesti, jos haluat näiden laskujen viimeisteltävän.

Peruuta useita varauksia kerralla

Jos valitset luettelosta useita varauksia, voit peruuttaa ne kerralla.

Varoitus: Jos teet tämän, emme luo luottolaskua! Varaus peruuntuu ja laskut säilyvät entisellään.

Schermafbeelding 2023-01-23 om 10.11.53