Hoe werken leeftijdstabellen?

Oorspronkelijk geschreven in het Engels, moeten eventuele vertaalfouten worden gecontroleerd aan de hand van het originele artikel

foto1-2

Wanneer u inlogt op Camping.care, kunt u rechtsboven op het instellingenwieltje drukken. Zoals rood omcirkeld in de afbeelding hierboven.

foto2-2
Vervolgens ziet u onder het gastenvak de leeftijdstabellen. In de afbeelding hierboven is dit rood omcirkeld.

Schermafbeelding 20-01-2023 13.08.04-2U bent nu aangekomen bij de leeftijdstabellen. Maar waar zijn de leeftijdstabellen voor?

De leeftijdstabellen kunnen worden gebruikt om verschillende prijzen te berekenen op basis van persoon. Het kan ook worden gebruikt voor het berekenen van de toeristenbelasting. Een nachttarief voor een kind kan goedkoper zijn dan het nachttarief voor een volwassene. U kunt dus leeftijdstabellen gebruiken om onderscheid te maken tussen deze leeftijdstabellen. Op de foto hierboven zie je dat er onderscheid is gemaakt tussen baby’s, kinderen, volwassenen en 65-plussers.

Schermafbeelding 20-01-2023 13.08.04 (1)Bovenstaande afbeelding laat zien dat er voorrang kan worden gegeven aan bepaalde leeftijden. Op de foto kun je zien dat de eerste prioriteit is gegeven aan volwassenen. Als voor bepaalde accommodaties 2 personen in de prijs zijn inbegrepen, selecteert het systeem automatisch 2 volwassenen.

Schermafbeelding 20-01-2023 13.08.04 (2)
Om een prioriteit te wijzigen, klikt u op de pijlen rechtsonder. U komt dan op de pagina die in onderstaande afbeelding wordt weergegeven.

Schermafbeelding 20-01-2023 13.34.38 (1)
U kunt de prioriteit wijzigen door de leeftijdstabellen omhoog of omlaag te slepen met de rood omcirkelde stippen in de onderstaande afbeelding. De leeftijdstabel bovenaan heeft de hoogste prioriteit.

Vergeet niet om altijd op ‘opslaan’ te klikken als u een wijziging aanbrengt.

Schermafbeelding 20-01-2023 13.08.04 (5)
In het demopark van Camping.care is gekozen voor bepaalde leeftijden. In het demopark heeft een baby een leeftijd van 0 tot 2 jaar, een kind een leeftijd van 2 tot 18 jaar enzovoort. Uiteraard kun je zelf instellen welke leeftijden bij welke leeftijdstafel horen. Door op het potlood rechts te klikken, kunt u de leeftijdstabellen wijzigen.

Schermafbeelding 20-01-2023 13.50.30
Wanneer u op het potlood heeft geklikt, verschijnt er een tabblad waar u de leeftijdstabel kunt wijzigen. Hier kunt u de naam wijzigen, de leeftijd waarop deze van toepassing is en of het jaren of maanden zijn. Vergeet na het bewerken niet op de knop ‘bewerken’ te klikken om de wijziging op te slaan.

Schermafbeelding 20-01-2023 13.08.04 (6)
Om een leeftijdstabel te verwijderen, klikt u op de prullenbak aan de rechterkant. In de afbeelding hierboven is het rood omcirkeld.

Schermafbeelding 20-01-2023 13.08.04 (7)
Om een nieuwe leeftijdstabel toe te voegen, klikt u op de paarse knop waar 'leeftijdstabel toevoegen' staat. Vervolgens kunt u, net als bij het bewerken van een leeftijdstabel, invoeren wat de naam is, de begin- en eindleeftijd en of het maanden of jaren zijn.