Informatie op het planbord wijzigen

Oorspronkelijk geschreven in het Engels, moeten eventuele vertaalfouten worden gecontroleerd aan de hand van het originele artikel

1. Een geblokkeerde periode toevoegen en verwijderen

2. Hoe verplaats ik een reservering in het planbord?

3. Hoe reserveer ik in het planbord?

1. Een geblokkeerde periode toevoegen en verwijderen

Als u een specifiek gebied voor een bepaalde duur wilt reserveren of verwijderen, kunt u eenvoudig een blok toevoegen op het planbord. Gebruik eenvoudig uw muis om het gewenste tijdsbestek te selecteren dat u wilt blokkeren. (Zie de onderstaande afbeelding voor visuele begeleiding).

foto12

Er verschijnt dan een melding met de vraag of u voor deze periode wilt reserveren of deze periode wilt blokkeren. Klik op 'Blokkeer deze periode'. In de onderstaande afbeelding ziet u hoe de melding eruit ziet.

foto13

Dan kun je in onderstaande afbeelding zien dat het blok is ingesteld. Om dit blok te verwijderen, klikt u erop. Het blok wordt dan automatisch weergegeven verwijderen.

foto14

2. Hoe verplaats ik een reservering in het planbord?

Vanuit het planbord is het mogelijk reserveringen te verplaatsen naar een andere locatie. Zo heeft u eenvoudig een overzicht van de vrije plaatsen per kampeerplaats. Hieronder wordt uitgelegd hoe u een reservering kunt verplaatsen.

Tip: controleer bij het verplaatsen van reserveringen altijd of de data en prijzen kloppen!

2.1 Verplaatsen naar een andere datum

Hieronder vindt u een voorbeeldreservering. Deze gasten verblijven van 23-07-2022 t/m 28-07-2022. Stel dat deze gasten bellen en aangeven dat ze 2 dagen later willen aankomen en 2 dagen later willen vertrekken.

U kunt het planningsbord bekijken en zien dat er geen reserveringen zijn voor de twee dagen na deze boeking. Hiermee kunt u de reservering voor de gast verplaatsen.

Schermafbeelding 22-07-2022 10.39.25

Je pakt de reservering met je muis, en sleept deze naar de gewenste datum. Op de onderstaande afbeelding ziet u hoe u dit doet.

foto10

Als u de reservering met de muis vrijgeeft, opent het systeem de reservering automatisch. Het systeem zal ook om een 'updateduur' vragen. Dit betekent dat u de reservering opnieuw kunt berekenen en kunt zien of de nieuwe data kloppen. Als alle gegevens correct zijn, klikt u op redden. De onderstaande afbeelding laat zien hoe de updateduur eruit ziet.

Schermafbeelding 22-07-2022 10.45.31

2.2 Verhuis naar een andere plaats

U kunt een bestaande reservering ook verplaatsen naar een andere plaats op het planbord door er met de muis op te klikken. Onderstaande afbeelding laat zien hoe dit werkt.

Schermafbeelding 22-07-2022 11.00.18

2.3 Verleng of verkort een reservering

Om een reservering te verlengen of in te korten, pakt u met uw muis de zijkant van de reservering op het planbord (zie onderstaande afbeelding). Sleep het vervolgens naar een andere datum.

foto11

Opnieuw zal het systeem vragen om een herberekening van de reservering, controleer dit alstublieft zorgvuldig.

3. Hoe reserveer ik in het planbord?

Om een reservering te maken vanuit het planbord, selecteert u de periode met de muis. Dit gebeurt zoals weergegeven in de onderstaande afbeelding.

foto15

U krijgt opnieuw de melding te zien met de vraag of u een blokkering wilt toevoegen of een nieuwe reservering wilt maken. Klik nu op de ´Nieuwe reservering´.

foto16

Nadat u op de knop 'Nieuwe reservering' heeft geklikt, komt u op de pagina waar u alle gegevens kunt invullen. Voor een uitgebreide uitleg over het maken van een reservering klikt u op hier (2.1).