Analyses

Ga naar instellingen -> Online Boeken -> Analytics om uw Google GA4- of GTM-tracking in te stellen. Door het toevoegen van de GA4-code of de GTM-code volgen wij automatisch uw online boekingssysteem. We zullen ook de tracking van e-commerce meten.

Schermafbeelding 17-08-2023 15.38.23 (1)

E-commerce volgen

Voor het volgen van e-commerce gebruiken we de GA4-standaard. Informatie hierover vindt u hier:  https://developers.google.com/analytics/devguides/collection/ga4/ecommerce?client_type=gtm

We volgen de volgende gebeurtenissen:

• bekijk_item_lijst
  • bekijk_item
  • Voeg toe aan winkelkar
  • begin_afrekenen
  • add_shipping_inf
  • voeg_betaling_info toe
  • aankoop

Multidomein tracking

Door de parameter _gl mee te sturen met uw boekingslink kunt u de multi-domein tracking voor analytics/AdWords activeren. Meer informatie over de implementatie van multidomein tracking vindt u hier: https://support.google.com/analytics/answer/10071811?hl=en

Extra gegevenslaaggebeurtenissen

We hebben enkele aangepaste gegevenslaaggebeurtenissen toegevoegd om nog meer gebeurtenissen bij te houden dan de standaard GA e-Commerce-gebeurtenissen.

Dit zijn:

• init_administration – Met informatie over de camping of hotel
  • select_item – Als u een accommodatie selecteert
  • add_to_cart_extra – Met extra gegevens over de accommodatie en de prijs
  • aankoop_reservering – Met extra gegevens over de aankoop. Zoals reserveringsinformatie.