Betalingen

Oorspronkelijk geschreven in het Engels, moeten eventuele vertaalfouten worden gecontroleerd aan de hand van het originele artikel

Schermafbeelding 2023-08-10 09.24.31 (1)

De eerste stap is de betalingsstatus. In onderstaande afbeelding ziet u dat deze reservering onbetaald is met een rode stip erachter. Dit betekent dat er nog geen aanbetaling is gedaan voor deze reservering.

Schermafbeelding 2023-08-10 09.29.35 (1)

De tweede stap is het toevoegen van betalingen. Als u handmatig een betaling aan de reservering toevoegt, kunt u dit doen vanuit het reserveringsoverzicht. Klik hiervoor op 'Betaling toevoegen'. Zoals rood omcirkeld in onderstaande afbeelding.

Schermafbeelding 2023-08-10 09.29.35 (2)

Vervolgens komt u in het afrekensysteem en kunt u de betaling voltooien. U kunt eerst opgeven hoeveel de gast zal betalen. Dit bedrag kunt u aanpassen zoals rood omcirkeld op onderstaande afbeelding.

Schermafbeelding 2023-08-10 09.39.07 (1)

Bij betaling met pin kunt u via ‘Apparaten’ een pinapparaat selecteren dat is aangesloten. Onder het kopje 'Tags selecteren' kun je een tag toevoegen aan een betaling. Later bij het maken van rapporten kan dit handig zijn om hierop te filteren. Uitleg over het maken van tags kunt u vinden hier.

Schermafbeelding 2023-08-10 09.44.48 (1)

Er kan ook contant betaald worden. In de onderstaande afbeelding zijn EUR, GBP en CHF geselecteerd als valuta. U kunt meerdere valuta's toevoegen. Om het Point of Sale-systeem in te stellen, klikt u op hier.

Schermafbeelding 2023-08-10 09.47.34

Als u ten slotte de betaling toevoegt, verschijnt er een klein overzicht met de huidige status van de reservering.

Schermafbeelding 2023-08-10 09.57.06

Als u nu teruggaat naar de reservering, ziet u dat de betalingsstatus is gewijzigd van onbetaald naar betaald. De kleur is veranderd naar groen en de reservering staat op volledig betaald. Zie de afbeelding hieronder.

Schermafbeelding 2023-08-10 10.00.43