Formulier instellen

Oorspronkelijk geschreven in het Engels, moeten eventuele vertaalfouten worden gecontroleerd aan de hand van het originele artikel

Onder het kopje 'Formulier instellen' kunt u precies definiëren welke gegevens u van de gast wilt ontvangen wanneer deze een boeking maakt.

In dit artikel wordt uitgelegd welke velden de gast moet invullen bij het maken van een boeking. Bovenaan de afbeelding hierboven ziet u dat ‘Online boeken’ rood omcirkeld is. Als u op ‘Backoffice’ klikt, kunt u de gastengegevens instellen die u moet invullen bij het maken van een backoffice-boeking.

Schermafbeelding 17-08-2023 15.46.06 (2)

In de afbeelding hierboven ziet u aan de rechterkant welke velden zijn geselecteerd en dus worden weergegeven. Door op het sterretje te klikken, kunt u een veld verplicht maken. In onderstaande afbeelding kun je zien hoe dit in de boekingsmodule wordt weergegeven.

Schermafbeelding 18-08-2023 09.39.54 (1)

Ook kunt u gegevens van medereizigers opvragen. Door op de knop 'Medereizigers' te klikken, kunt u de velden voor de medereizigers aanpassen.

Schermafbeelding 2023-08-18 09.42.28 (1)

Er zijn een aantal standaardvelden in het systeem. Het is ook mogelijk om uw eigen te creëren. Onderstaande afbeeldingen tonen een voorbeeld van een zelf aangemaakt veld. Door op de paarse knop 'Gastvelden bewerken' te klikken, kunt u zelf de velden aanmaken en bewerken. Schermafbeelding 2023-08-18 09.47.06 (1)

Voor meer informatie over het bewerken van gastvelden klikt u op hier.