Gasten toevoegen

Oorspronkelijk geschreven in het Engels, moeten eventuele vertaalfouten worden gecontroleerd aan de hand van het originele artikel.

Schermafbeelding 29-08-2023 13.31.38 (1)

Als u op de hoofdpagina op 'Gasten' klikt, komt u terecht in een lijst met alle contactgegevens van de gasten in het systeem. Om een gast toe te voegen, klikt u op de knop 'Gast toevoegen'.

Schermafbeelding 29-08-2023 14.57.37 (1)

Voer eerst de voor- en achternaam van het nieuwe contact in.

Schermafbeelding 29-08-2023 15.04.44

Vervolgens vult u de overige gegevens van de gast in. In onderstaande afbeelding is in rood aangegeven welke gegevens van de gast ingevuld kunnen worden.

Schermafbeelding 30-08-2023 10.28.04

Indien nodig kunt u ook extra gastvelden invullen. In onderstaande afbeelding kun je zien welke. Onderaan onder ‘Aangepaste velden’ ziet u de velden die u zelf kunt aanpassen. Klik hier, voor meer informatie over het toevoegen van 'aangepaste velden'.

Schermafbeelding 30-08-2023 10.27.36 (2)

Aan de rechterkant staan een aantal mogelijkheden om vanuit het contact verder te werken. Onder ‘Snelle links’ kunt u bijvoorbeeld vanuit het contact een reservering starten. Voor meer informatie over het maken van een reservering klikt u op hier.

Ook is het mogelijk om al het e-mailverkeer voor een bepaald contact uit te schakelen.

U kunt tags aan contacten toevoegen, zodat u ze eenvoudig kunt filteren bij het maken van rapporten. Voor meer informatie over het toevoegen en beheren van tags klikt u op hier.

Tenslotte kunt u onderaan met de rode knop ‘Gast verwijderen’ de contactpersoon uit het systeem verwijderen.

Schermafbeelding 30-08-2023 10.49.17 (1)

Bovenaan ziet u verschillende tabbladen. Hierboven wordt het tabblad 'Informatie' uitgelegd. Hieronder worden alle overige tabbladen kort toegelicht:

• Reserveringen: Hier kunt u alle reserveringen zien via het systeem dat met dit contact is gemaakt
  • Facturen: Hier ziet u alle facturen die aan deze contactpersoon zijn gekoppeld
  • Betalingen: Hier ziet u alle betalingen die door deze contactpersoon zijn gedaan.

Schermafbeelding 30-08-2023 10.58.49

Ook is het mogelijk om vanuit dit tabblad verschillende voorwaarden toe te voegen en een rapport te genereren.

Schermafbeelding 30-08-2023 11.00.56 (1)