Hoe kan ik een betaling aan een reservering toevoegen?

Oorspronkelijk geschreven in het Engels, moeten eventuele vertaalfouten worden gecontroleerd aan de hand van het originele artikel

Als u een betaling aan een reservering wilt toevoegen, kunt u de betaling toevoegen vanuit het reserveringsoverzicht:

Afhankelijk of u de kassa gebruikt of niet, ziet u verschillende schermen.

POS

In de kassa kunt u het te betalen bedrag wijzigen, normaal gesproken is dit het openstaande bedrag van de reservering.

Pin

Apparaten

Vervolgens kunt u kiezen of u een pinapparaat (terminalapparaat) of handmatig als apparaat wilt gebruiken.

Handmatig is bedoeld voor de handmatige bediening van een pinautomaat, op de pinautomaat zelf kunt u dan handmatig het bedrag selecteren dat betaald moet worden. Aanbieder en betaalmethode van de betaling worden automatisch geregistreerd op basis van de door het apparaat ontvangen betaling.

De eindapparaten van Betaalaanbieders ontvangen automatisch het gevraagde bedrag, verwerken de betaling en slaan deze op in het systeem wanneer de betaling door de betaalaanbieder wordt ontvangen.

U kunt eindapparaten van verschillende merken installeren. Als je hier meer over wilt weten U kunt in het app-gedeelte van de Kennisbank zoeken naar ondersteunde betalingsproviders of uw eigen Terminal-verbinding maken op basis van een uitgelegd voorbeeld hier

U kunt ook uw eigen tags maken om deze bij de betaling op te slaan. U kunt deze vervolgens op uw eigen tags filteren

Contant geld

Afhankelijk van de kassa waarvoor u één of meerdere valuta beschikbaar heeft, registreert het kassasysteem automatisch betalingen in meerdere valuta in een saldo. Het heeft ook een dagelijkse synchronisatie van de wisselkoersen van de valuta's die in het systeem worden geleverd.

Om de berekening voor de gebruiker eenvoudiger te maken, kunt u de bedragen selecteren waarmee de gast heeft betaald. Op deze manier weet u gemakkelijker wat u terug moet geven of wat de gast nog kan betalen.

Het gastbedrag waarmee betaald wordt, is niet het bedrag dat als betaling geregistreerd staat. Het bedrag bovenaan het scherm is het geregistreerde betaalde bedrag. De ‘gast betaalde ermee’ is slechts een hulpmiddel dat berekeningen eenvoudiger maakt.

Evenwicht

Het saldo wordt gebruikt om contant geld aan de kassa te verwijderen of toe te voegen, ook kunt u hier een dagelijks saldo afsluiten. Voor meer informatie over het Saldo, stortingen en opnames verwijzen wij u naar dit document

Sluit kassa

Als u de kassa sluit, ziet u het standaard betaalscherm:

Hier kunt u ook andere facturen kiezen die u met de kassa kunt betalen, of u kunt handmatig een selectie maken bij Betaling om toe te voegen. Ook is het mogelijk om hier de datum van de betaling te wijzigen, omdat een bankoverschrijving soms al op een eerdere datum binnenkomt.