Hoe een factuur finaliseren?

Oorspronkelijk geschreven in het Engels, moeten eventuele vertaalfouten worden gecontroleerd aan de hand van het originele artikel

Als u de verschillen tussen concept- en definitieve facturen niet kent, moet u dit lezen dit artikel eerst

Een factuur kunt u op verschillende manieren finaliseren. De standaardinstelling van het systeem is het afmelden van een boeking. U kunt de instellingen wijzigen op de pagina met factuurinstellingen. U kunt kiezen of u de bestelling automatisch wilt afronden bij het afrekenen of handmatig door dit zelf te doen.

Het verschil tussen concept en eindtoestand kunt u gemakkelijk herkennen op de factuur zelf:

U kunt zien dat de factuur nog in concept is, de potloodknop is beschikbaar om de contactgegevens op de factuur te wijzigen en de knop Bewerken is beschikbaar zodat u de factuur kunt wijzigen door bijvoorbeeld het toevoegen van een product.

De conceptfactuur blijft open totdat wij de reservering afrekenen. De factuur wordt dan automatisch definitief gemaakt (omdat het verblijf voorbij is en er niets meer veranderd hoeft te worden).

Als u de factuur eerder wilt sluiten, kunt u op de knop FINALISEREN klikken.

Door op de knop te klikken of door de reservering af te checken, ziet de gesloten factuur er als volgt uit

De factuur kreeg een factuurdatum en factuurnummer.