Hoe maak ik verbinding met Booking.com?

Oorspronkelijk geschreven in het Engels, moeten eventuele vertaalfouten worden gecontroleerd aan de hand van het originele artikel

• Installeer de Booking.com-app en accepteer de scopes
  • Voer uw Booking.com-accommodatie-ID in en kies een naam voor de accommodatie die in de app wordt gebruikt. De accommodatie-ID kunt u vinden in uw beheerderspaneel van Booking.com https://admin.booking.com:
  • Als u als kanaalbeheerder nog niet eerder toegang heeft gegeven tot Camping.care, zal de app hierom vragen
    u om Camping.care aan te sluiten als kanaalbeheerder.

U kunt nu meerdere accommodaties van Booking.com toevoegen aan Camping.care en deze aan één camping koppelen

• Wanneer u dit heeft geaccepteerd, leest de app automatisch alle informatie over uw Booking.com accommodaties en tarieven uit het Booking.com systeem
  • U kunt de woning openen door op de knop Openen te klikken.
  • In het Accommodatiescherm kunt u uw Booking.com-accommodaties koppelen aan de Camping.care-accommodaties
Als u de Camping.care Accommodatie aan het Booking.com Kamertype heeft gekoppeld, kunt u de beschikbaarheid synchroniseren en de tarieven voor alle accommodaties toevoegen
  • Als u een Kamertype/Accommodatie opent, krijgt u een overzicht van alle tarieven die beschikbaar zijn in Booking.com
  • De tarieven van Booking.com kunt u koppelen aan de Camping.care Tarieven, deze prijzen/tarieven kunt u toevoegen op het Camping.care Dashboard. Meer informatie over de tarieven van Camping.care vindt u in het artikel: Prijzen instellen

Waarschuwing: Booking.com synchroniseert de prijzen voor extra gasten niet. Dus als een accommodatie geschikt is voor 4 personen, zorg er dan voor dat de prijs in uw tarief voor 4 personen is.

Schermafbeelding 2024-01-13 om 20.00.53

U kunt alleen voor Booking.com speciale tarieven instellen, zodat u kunt beslissen wanneer er beschikbaarheid is voor Booking.com

Als het tarief gekoppeld is, kunt u het tarief synchroniseren met Booking.com. De tarieven worden continu gesynchroniseerd wanneer u wijzigingen aanbrengt in de tarieven.

Wanneer er synchronisaties plaatsvinden van Camping.care naar Booking.com en van Booking.com naar Camping.care:

• Als u de tariefprijzen wijzigt, werken wij automatisch alle Booking.com-tarieven bij die aan dit Camping.care-tarief zijn gekoppeld.
  • Als er een boeking wordt gemaakt voor een specifieke accommodatie (via welk kanaal dan ook), proberen we de beschikbaarheid van booking.com voor de specifieke accommodatie (kamertype) zo snel mogelijk bij te werken
  • Als er een reservering wordt gemaakt op Booking.com, proberen we de reserveringen op te halen en deze elke 30 seconden af te handelen. Na het afhandelen van de boekingen zullen wij de beschikbaarheid ook updaten naar Booking.com.
  • Als iemand een wijziging doorvoert op een Booking.com-reservering, werken wij deze reservering bij in het Camping.care-systeem.
  • Als de reservering door de gast via de Booking.com-app wordt geannuleerd, annuleren we de boeking automatisch in het Camping.care-systeem.

We zullen de boekingen van Booking.com vergrendelen. Dit betekent dat u geen wijzigingen kunt aanbrengen in de boeking zelf. Dit komt door de eenrichtingscommunicatie die Booking.com biedt, gasten kunnen altijd wijzigingen aanbrengen in de boeking. Als we de boeking niet vergrendelen, worden de wijzigingen overschreven door de update die door de Booking.com-gast is uitgevoerd.

Extra producten

Extra producten kunnen alleen via Booking.com worden toegevoegd. Dit kan gedaan worden via Property->Policies

Onder de voorwaarden kunt u in 'Extra toeslagen en kosten' extra's toevoegen die u in rekening wilt brengen, zoals schoonmaakkosten, beddengoed, toeristenbelasting enz.

Koppel deze producten aan camping.care (om boekhoudkundige redenen)

U brengt geen verbinding tot stand tussen de producten van Camping.care en Booking.con op de hoofdpagina van camping.care. Wanneer u de Booking.com-app opent, kunt u naar Productinstellingen gaan. Zo worden op de factuur de juiste camping.care producten geselecteerd.