Analytics

Ursprungligen skriven på engelska, eventuella översättningsfel bör kontrolleras mot originalatriklen

Gå till inställningar -> Onlinebokning -> Analytics för att ställa in din Google GA4- eller GTM-spårning. Genom att lägga till GA4-koden eller GTM-koden spårar vi automatiskt din onlinebokningsmotor. Vi kommer även att mäta spårning av e-handel.

Skärmdump 2023-08-17 15.38.23 (1)

E-handelsspårning

För spårning av e-handel använder vi GA4-standarden. Information om detta finns här:  https://developers.google.com/analytics/devguides/collection/ga4/ecommerce?client_type=gtm

Vi spårar följande händelser:

• view_item_list
  • se föremål
  • Lägg till i kundvagn
  • start_checkout
  • add_shipping_inf
  • add_payment_info
  • inköp

Multidomänspårning

Genom att skicka parametern _gl med din bokningslänk kan du aktivera multidomänspårning för analytics/AdWords. Mer information om implementeringen av multidomänspårning finns här: https://support.google.com/analytics/answer/10071811?hl=en

Extra datalagerhändelser

Vi har lagt till några anpassade datalagerhändelser för att spåra ännu fler än standardhändelserna för GA e-handel.

Dessa är:

• init_administration – Med information om campingen eller hotellet
  • select_item – Om du väljer ett boende
  • add_to_cart_extra – Med extra data om boendet och priset
  • köp_reservation – Med extra data om köpet. Gilla bokningsinformation.