Betalningar

Ursprungligen skriven på engelska, eventuella översättningsfel bör kontrolleras mot originalatriklen

Skärmdump 2023-08-10 09.24.31 (1)

Det första steget är betalningsstatusen. På bilden nedan kan du se att denna reservation är obetald med en röd prick bakom. Det betyder att ingen deposition har gjorts för denna reservation ännu.

Skärmdump 2023-08-10 09.29.35 (1)

Det andra steget är att lägga till betalningar. Om du manuellt lägger till en betalning till bokningen kan du göra det från bokningsöversikten. För att göra det, klicka på 'Lägg till betalning'. Som inringad i rött på bilden nedan.

Skärmdump 2023-08-10 09.29.35 (2)

Du kommer då in i kassasystemet och kan genomföra betalningen. Du kan först ange hur mycket som ska betalas av gästen. Du kan justera denna mängd som inringad i rött på bilden nedan.

Skärmdump 2023-08-10 09.39.07 (1)

Vid betalning med kort kan du via 'Enheter' välja en pinenhet som är ansluten. Under rubriken "Välj taggar" kan du lägga till en tagg till en betalning. Senare, när du skapar rapporter, kan detta vara användbart att filtrera på detta. Förklaringar om hur du skapar taggar kan hittas här.

Skärmdump 2023-08-10 09.44.48 (1)

Kontanter kan också användas för att betala. I bilden nedan är EUR, GBP och CHF valda som valutor. Du kan lägga till flera valutor. Klicka på för att ställa in kassasystemet här.

Skärmdump 2023-08-10 09.47.34

När du slutligen lägger till betalningen kommer en liten översikt upp som visar aktuell status för bokningen.

Skärmdump 2023-08-10 09.57.06

Om du nu går tillbaka till bokningen ser du att betalningsstatusen har ändrats från obetalt till betald. Färgen har ändrats till grön och bokningen är inställd på fullt betald. Se bilden nedan.

Skärmdump 2023-08-10 10.00.43