Faktura

Ursprungligen skriven på engelska, eventuella översättningsfel bör kontrolleras mot originalatriklen

Skärmdump 2023-08-11 11.26.50

Det första steget är att ändra namnet på fakturan. Du kan ändra både bokningen och fakturan till ett annat namn. Bilden nedan visar var du kan ändra kontakten på fakturan.

Skärmdump 2023-08-11 11.26.50 (1)

Till höger för att ändra kontakten finns betalningsstatus för bokningen. Den gröna cirkeln indikerar att beloppet har betalats i sin helhet. Under det står också vad som har betalats, vad som återstår att betala och det totala beloppet. Slutligen står det hur och när betalningen gjordes.

Skärmdump 2023-08-11 11.26.50 (2)

Om du klickar på de 3 prickarna uppe till höger kan du se olika uppgifter om fakturan.
– Knappen 'Öppna i nytt fönster' betyder att fakturan öppnas på en ny sida.
– Knappen 'Ladda ner' betyder att du kan ladda ner fakturan
– Knappen 'Skriv ut' är där du kan göra en utskrift av fakturan.
– Knappen 'Loggar' är alla aktiviteter kring bokningen. Om till exempel en betalning läggs till eller ankomstdatum ändras kan du alltid kontrollera dessa aktiviteter i loggarna.
– Knappen 'Metadata' är koden för fakturalayouten
– Med knappen 'Radera' kan du radera fakturan

Skärmdump 2023-08-11 11.47.03 (1)

Du kan sedan se hela strukturen på fakturan. På vänster sida under 'Beskrivning' kan du se vilken produkt det gäller. Ledger betyder i vilken reskontra denna produkt ingår. Dessutom visas momssatsen, priset per artikel, kvantitet och totalpriset per produkt.

Skärmdump 2023-08-11 11.26.50 (4)

När du klickar på den lila ´Redigera´-knappen kan du redigera fakturan. Bilden nedan visar hur man redigerar den.

Skärmdump 2023-08-11 11.26.50 (5)

Skärmdump 2023-08-11 13.50.31

Under strukturen på fakturan finns delsumman och totalbeloppet. Den vänstra sidan visar hur mycket momsen är och hur den är uppbyggd.

Skärmdump 2023-08-11 13.53.26 (1)

Slutligen kan du skapa en andra faktura för en reservation. För att skapa en andra faktura, klicka på 'Ny faktura'. Fakturan skapas, som ser ut som den som visas nedan. Den nyskapade fakturan visar med rött inringat att det inte finns några rader ännu. Så dessa måste fortfarande skapas.

Fakturor förblir i princip alltid ett begrepp tills du stänger dem. När du stänger en faktura får fakturan ett fakturanummer och kan inte längre ändras.

Att automatiskt stänga fakturan när gästen checkar ut är vanligast.

Skärmdump 2023-08-11 14.00.10 (1)