Formulärinställning

Ursprungligen skriven på engelska, eventuella översättningsfel bör kontrolleras mot originalatriklen

Under rubriken "Forminställning" kan du definiera exakt vilken data du vill få från gästen när denne gör en bokning.

Den här artikeln förklarar vilka fält gästen måste fylla i när du bokar. Överst på bilden ovan kan du se att 'Onlinebokning' är inringad i rött. Om du klickar på 'Backoffice' kan du ställa in de gästuppgifter du behöver fylla i när du gör en backoffice-bokning.

Skärmdump 2023-08-17 15.46.06 (2)

På bilden ovan ser du till höger vilka fält som är valda och som därför kommer att visas. Genom att klicka på asterisken kan du göra ett fält obligatoriskt. På bilden nedan kan du se hur det visas i bokningsmotorn.

Skärmdump 2023-08-18 09.39.54 (1)

Du kan också be om information om medresenärer. Genom att klicka på knappen "Medresenärer" kan du anpassa fälten för medresenärerna.

Skärmdump 2023-08-18 09.42.28 (1)

Det finns ett antal standardfält i systemet. Det går även att skapa en egen. Bilderna nedan visar ett exempel på ett självskapat fält. Genom att klicka på den lila knappen 'Redigera gästfält' kan du skapa och redigera fälten själv. Skärmdump 2023-08-18 09.47.06 (1)

För mer information om att redigera gästfält, klicka här.