Hur förhindrar jag att e-postmeddelanden markeras som skräppost?

Ursprungligen skriven på engelska, eventuella översättningsfel bör kontrolleras mot originalatriklen

Hur fungerar e-post/spam?

E-postmeddelanden skickas mellan två e-postleverantörer. Den avsändande leverantören (Camping/Hotel.care) och den mottagande e-postleverantören (Från gästen). Den mottagande e-postleverantören avgör om ett e-postmeddelande är markerat som skräppost eller inte. Vi har inget inflytande på vilka parametrar den mottagande parten använder för att markera ett e-postmeddelande som skräppost eller inte.

Vad gör vi för att förhindra att e-post markeras som skräppost?

Alla e-postmeddelanden är autentiserade. För vår avsändningsadress ([email protected]) har vi ställt in autentiseringsprotokoll som SPF (Sender Policy Framework), DKIM (DomainKeys Identified Mail) och DMARC (Domain-based Message Authentication, Reporting and Conformance) för att bevisa legitimiteten hos våra e-postmeddelanden.

Vi använder en Trusted Email Service Provider (Sendgrid). Den följer bästa praxis för e-postleverans. Sendgrid har etablerat relationer med stora e-posttjänster, vilket kan förbättra leveransbarheten.

För att behålla ett optimalt avsändarrykte har vi satt sändningsgränser per prenumerationsplan och antalet ställplatser en campingplats har. Vi har flera ip-adresser att skicka vår post från. Detta håller vår leveranshastighet över 98% och spamrapporter runt 0,01%

Vad kan du göra för att förhindra spam?

Förutom vad vi redan gör för att förhindra spam, kan du också göra vissa saker själv.

Markera som "Ingen skräppost"

Om en gäst berättar att e-postmeddelandet har markerats som skräppost. Du kan be dem att markera det som "Ingen skräppost". Detta hjälper till att förbättra ditt sändande rykte.

Undvik skräppostinnehåll

Avstå från att använda skräppostliknande språk, överdriven användning av versaler och för många utropstecken i dina e-postmeddelanden. Var också försiktig med användningen av vissa ord som vanligtvis förknippas med spam.

Skicka endast relevanta e-postmeddelanden

Försök att undvika att skicka e-postmeddelanden till dina gäster som inte är relevanta. Så skicka inte en julhälsning eller använd (missbruk) systemet för att skicka marknadsförings-e-post. För detta ändamål måste du använda ett e-postmarknadsföringsprogram som Mailchimp. Och se till att du inte skickar 10 e-postmeddelanden per bokning, i allmänhet rekommenderar vi att du skickar maximalt 3 e-postmeddelanden per gästresa.

Dedikerad IP/avsändaradress

Som standard använder vi vår avsändningsadress ([email protected]) med svarsadressen med din egen e-postadress. Så om de trycker på "Svara"-knappen. Gäster skickar e-postmeddelandet direkt till dig.

Vi kan också ange din egen e-postadress, som [email protected]. Med en egen IP-adress och SPF/DKIM uppsatt. För att ställa in detta behöver du ett minimum av ett premiumabonnemang och be oss om en offert för installation och månadskostnader.