Hur fungerar ålderstabeller?

Ursprungligen skriven på engelska, eventuella översättningsfel bör kontrolleras mot originalatriklen

foto 1-2

När du loggar in på Camping.care kan du trycka på inställningskuggan uppe till höger. Som inringad i rött på bilden ovan.

foto2-2
Sedan, under gästboxen, ser du ålderstabellerna. På bilden ovan är den inringad i rött.

Skärmdump 2023-01-20 13.08.04-2Nu har du kommit fram till ålderstabellerna. Men vad är ålderstabellerna till för?

Ålderstabellerna kan användas för att beräkna olika priser utifrån person. Den kan också användas för att beräkna turistskatt. Ett nattpris för ett barn kan vara billigare än nattpriset för en vuxen. Så du kan använda ålderstabeller för att skilja mellan dem. På bilden ovan kan du se att det har gjorts skillnad på bebisar, barn, vuxna och över 65 år.

Skärmdump 2023-01-20 13.08.04 (1)Bilden ovan visar att vissa åldrar kan prioriteras. På bilden kan man se att vuxna har första prioritet. Om vissa boenden inkluderar 2 personer i priset kommer systemet automatiskt att välja 2 vuxna.

Skärmdump 2023-01-20 13.08.04 (2)
För att ändra en prioritet, klicka på pilarna längst ner till höger. Du kommer då till sidan som visas i bilden nedan.

Skärmdump 2023-01-20 13.34.38 (1)
Du kan ändra prioritet genom att dra ålderstabellerna uppåt eller nedåt med prickarna inringade i rött i bilden nedan. Ålderstabellen i toppen har högsta prioritet.

Kom ihåg att alltid klicka på 'spara' när du gör en ändring.

Skärmdump 2023-01-20 13.08.04 (5)
I Camping.cares demopark har man valt vissa åldrar. I demoparken har en bebis en ålder på 0 till 2 år, ett barn har en ålder på 2 till 18 år och så vidare. Du kan självklart ställa in vilka åldrar som hör till vilken ålderstabell. Genom att klicka på pennan till höger kan du ändra ålderstabellerna.

Skärmdump 2023-01-20 13.50.30
När du har klickat på pennan kommer en flik upp där du kan ändra ålderstabellen. Här kan du ändra namnet, åldern det gäller och om det är år eller månader. Efter redigering, glöm inte att klicka på knappen 'redigera' för att spara ändringen.

Skärmdump 2023-01-20 13.08.04 (6)
För att radera en ålderstabell, klicka på soptunnan till höger. På bilden ovan är den inringad i rött.

Skärmdump 2023-01-20 13.08.04 (7)
För att lägga till en ny ålderstabell, klicka på den lila knappen där det står "lägg till ålderstabell". Sedan kan du precis som när du redigerar en ålderstabell ange vad namnet är, start- och slutåldern och om det är månader eller år.