Hur gör jag en bokning?

Ursprungligen skriven på engelska, eventuella översättningsfel bör kontrolleras mot originalartikeln.

Det finns två sätt att göra en bokning för en gäst. Du kan klicka på den blå knappen i det övre vänstra hörnet som säger "Ny bokning". Nedan är en bild av denna knapp.

Skärmdump 2022-07-25 15.58.43

Det andra sättet är att göra en bokning via schematavlan. Du kan välja en period i schematavlan så visas meddelandet nedan.

foto16

Efter att ha klickat på knappen "Ny reservation" du kommer att dirigeras till sidan där all information kan matas in. Första sidan visas på bilden nedan. Här kan du återigen se vilken period som anges och antalet personer som ska resa med dig. Om du har fyllt i uppgifterna, tryck på knappen Nästa.

Skärmdump 2022-07-25 22.09.22

Om du har klickat på Nästa, kan du välja boende. Du kan också slå upp namnet på boendet, eller filtrera på hyresstugor och ställplatser. Detta visas på bilden nedan.

Foto18

På bilden ovan, knappen "priser" är inringad i rött. När du klickar på den kan du se olika nattpriser per datum och med olika ankomstdatum. Bilden nedan visar hur detta ser ut.

Skärmdump 2022-07-25 09.27.51

Nästa sak att fylla i när du gör en bokning är alternativen. Dessa alternativ kan vara olika för varje boende. För att gå vidare till nästa steg, klicka på ´Nästa.

Skärmdump 2022-07-25 09.57.18

Du kommer då till sidan där du anger kontaktuppgifterna. Ange först uppgifterna om huvudresenären. Om du scrollar ner ser du att du kan ange alla kontaktuppgifter för medresenärerna där. Om du har fyllt i all information, klicka på Nästa knapp.

Skärmdump 2022-07-25 10.12.30

Det sista steget är Övrig flik. Här kan du lägga till extra fält, till exempel en föredragen tonhöjd.

Skärmdump 2022-07-25 10.16.06

På höger sida av skärmen ser du en sammanfattning av bokningen. Där hittar du ankomst- och avresedatum, antal gäster och prisstruktur. Du kan kontrollera dessa för noggrannhet. Om allt är korrekt klickar du på den lila "skapa reservation" knapp. Detta visas på bilden nedan.

Foto19

Tips: Kontrollera alltid att alla detaljer är korrekta innan du bekräftar bokningen.

Om du har tryckt 'skapa reservation'  du kommer att dirigeras till sidan nedan. Reservationen finns i systemet och du kan se att det finns ett reservationsnummer och att betalningar kan läggas till. Härifrån kan även gästen checkas in, alternativ kan läggas till eller till exempel data kan ändras.

Reservationen är nu klar.

Skärmdump 2022-07-25 10.39.46