Hur kan jag arbeta med listor?

Ursprungligen skriven på engelska, eventuella översättningsfel bör kontrolleras mot originalatriklen

1. Filtrera reservationer
2. Gör personliga bokningsvyer
3. Dela en lista
4. Uppdatera reservationer i bulk
5. Avbryt i bulk
6. E-post i bulk

1. Filtrera reservationer

Om du vill filtrera vissa reservationer kan du välja att använda ett filter. Du kan filtrera bokningarna efter skapandedatum, ankomstdatum, avresedatum eller datum då bokningen ändrades.

Skärmdump 2022-07-14 kl. 10.43.48

Sedan kan du lägga till ett villkor. Därefter kommer du att se skärmen som visas på bilden nedan. Det finns standardfilter där. Till exempel förra veckan, nästa vecka eller förra månaden. Det finns även standardperioder som jul.

Så fort ett datum är valt som du vill se reservationerna för kan du använda filter inom det. Som du kan se på bilden nedan kan du välja att filtrera efter typ av boende, kanal genom vilken bokningen gjordes, gästens föredragna språk etc.

Skärmdump 2022-07-14 kl. 11.14.34

Nu när alla filter har tillämpats kommer du att se de filtrerade reservationerna, som du kan se på bilden nedan. Du kan nu se bokningsnummer, gästens namn, ankomst- och avresedatum etc. för alla bokningar.

Skärmdump 2022-07-15 kl 12.11.55

2. Gör personliga bokningsvyer

Genom att klicka på den röda inringade knappen kan du justera kolumnerna du ser. Du kommer att dirigeras till fliken som visas på bilden nedan. Här kan du lägga till eller ta bort kolumner. Om du vill se antalet nätter för alla bokningar, klicka på kolumnen "nätter". Detta kommer sedan att läggas till.

Skärmdump 2022-07-14 kl. 11.18.14

När alla kolumner du vill ha har lagts till kan du spara detta filter. Genom att klicka på de tre prickarna på höger sida. På bilden nedan indikerar en röd cirkel vilken knapp detta är.

cc4

Du hittar din lista här, så du kan alltid gå till dina egna listor väldigt snabbt: CC5

3. Dela en lista

Du kan dela din personliga lista med andra. Du kan göra detta genom att klicka på samma tre punkter som du sparade dina filter. Popup-fönstret som kommer upp visar också ett alternativ att dela, genom att klicka på denna kan du generera en länk som kan delas.

4. Uppdatera reservationer i bulk

Du kan uppdatera eller ändra flera reservationer samtidigt. Välj de reservationer du vill ändra/uppdatera genom att klicka på de vita rutorna bredvid dem, du ser detta:

Om du väljer: "uppdatera status" kan du välja följande alternativ:

5. Avbryt i bulk

För att avbryta flera bokningar samtidigt, välj de reservationer som visas ovan och klicka på avbryt.

6. E-post i bulk

Du kan skicka e-postmeddelanden samtidigt. Detta är endast avsett för speciella evenemang, till exempel när du hittar en telefon och vill maila alla som befinner sig på campingen just då, eller när du har särskilda aktiviteter planerade under en period. Du kan göra detta på samma sätt som bokningsuppdateringar eller avbokningar i bulk. Välj alla reservationer du vill skicka den till och klicka på E-POST.