Hur hanterar man priserna?

Ursprungligen skriven på engelska, eventuella översättningsfel bör kontrolleras mot originalatriklen

1. Hur skapar man ett pris?
2. Lägga till rader i prisschemat
3. Hur ställer man in ett speciellt periodpris?
4. Hur sätter man ett veckopris?

1. Hur skapar man ett pris?

När du är i instrumentpanelen klickar du på 'Priser'. På bilden nedan är den inringad i rött.

Skärmdump 2022-08-24 10.54.56 (1)

Därefter kan du ställa in ett pris. Tryck på den lila knappen med 'Add rate'. Under den lila knappen finns de aktuella kurserna som är aktiva.

Skärmdump 2022-09-23 15.00.18 (1)

Du ger priset ett namn och klickar på 'Lägg till pris'. Som ett exempel har nu comfort pitch använts.

Skärmdump 2022-09-23 15.03.11

Prisschemat har skapats och nu kan du ange priserna. Nästa stycke förklarar hur du uppdaterar priserna.

Skärmdump 2023-03-24 10.32.34

1. Uppdatera priser

När du är i önskad kurs kan du börja uppdatera priserna.

För att uppdatera priser, klicka på den lila knappen i det övre vänstra hörnet som säger "Uppdatera priser".

Skärmdump 2022-08-24 13.34.07

Du kommer att dirigeras till sidan nedan. Ange först för vilken period du vill uppdatera priset. Som ett exempel har datumet 26-08-22 till 14-09-22 valts.

Skärmdump 2022-09-15 13.27.05 (1)

Därefter väljer du en kurs som du vill justera priserna på. Mer förklaring om priserna finns i en annan artikel. Klick här för att gå till den artikeln.

Skärmdump 2022-09-15 13.27.10 (1)

Därefter väljer du de dagar inom den valda perioden som du vill uppdatera priset för. Som standard visas alla dagar. Du kan också välja att uppdatera endast fredag, lördag, söndag till exempel. I så fall kommer priserna endast att uppdateras på helger inom den valda perioden.

Skärmdump 2022-09-15 13.27.05 (2)

Därefter anger du priset.

Skärmdump 2022-09-15 13.40.17 (1)

Det är viktigt att du markerar kryssrutan till vänster när du sparar prisuppdateringen.

Skärmdump 2022-09-15 13.40.17 (2)

Nästa steg i prisuppdateringen är om du vill spärra perioden. Om du vill spärra perioden behöver du inte ange priset som förklarats ovan. Du behöver bara ställa omkopplaren på 'Stäng under denna period'.

Dessutom kan du här ange om ankomst och avresa är möjliga under den valda perioden.

Skärmdump 2022-09-15 13.27.05 (3)

Det är viktigt att du markerar kryssrutan till vänster när du sparar prisuppdateringen.

Nästa steg är minsta och maximala vistelse. Vid minimumvistelse anger du hur länge gästerna måste stanna inom den valda perioden. Vid maxvistelse fyller du i hur länge gästerna får stanna i den valda perioden.

Skärmdump 2022-09-15 15.38.07 (1)

Det är viktigt att du markerar kryssrutan till vänster när du sparar prisuppdateringen.

Vid minsta förskjutning fyller du i det minsta antal dagar gäster måste boka i förväg. Vid maximal offset fyller du i hur lång tid gästerna har på sig att boka i förväg. Punkt 2 förklarar detta mer i detalj.

Skärmdump 2022-08-24 14.26.48 (3)

Det är viktigt att du markerar kryssrutan till vänster när du sparar prisuppdateringen.

Det sista steget är de extra gästerna. Här anger du extrapriset per natt för varje ålderstabell i den valda prisperioden.

Skärmdump 2022-08-24 14.48.02

Det slutliga resultatet blir som visas i bilden nedan. Det är viktigt att markera kryssrutorna till vänster om de fält du har ändrat.

Skärmdump 2022-09-15 15.43.53 (1)

Glöm inte att klicka på spara.

När du har klickat på spara är prisuppdateringen genomförd. Du kommer nu att se att priset har ändrats under den valda perioden. Tillgängligheten har också ändrats till grön, som det finns inga priser tillgängligable för perioden före eller efter.

Skärmdump 2022-09-23 11.48.38 (1)

2. Lägga till rader i prisschemat

Det är möjligt att lägga till olika rader i prisschemat. På bilden nedan är möjligheterna inringade i rött. I det här stycket kommer vi att gå igenom dem en efter en.

Skärmdump 2022-09-23 11.51.39 (1)

2.1 Pris
Den första raden som ska läggas till i prislistan är 'pris'. Nattpriset kan anges här. Du kan enkelt ändra priserna per dag.

Skärmdump 2022-09-23 11.53.27 (1)

2.2 Tillgänglig
Nästa rad som ska läggas till i prislistan är "tillgänglig". Med den här raden kan du ställa in tillgängligheten per dag. Vi har till exempel angett att det inte finns någon tillgänglighet mellan 22-08 och 26-08. Dessa visas i rött.

Skärmdump 2022-09-23 11.55.20 (1)

2.3 Ankomst tillåten
Nästa rad som ska läggas till i prislistan kommer att vara 'ankomst tillåten'. På den här raden kan du per dag ange om gäster får komma. På bilden nedan har jag angett som exempel att det inte är möjligt för gäster att anlända 28 och 29-08.

Skärmdump 2022-09-23 11.59.28 (1)

2.4 Avgång tillåten
Nästa rad som ska läggas till i prislistan är 'avgång tillåten'. Här kan du per dag ange om det är möjligt för gäster att lämna. På bilden nedan har jag angett som exempel att det inte är möjligt för gäster att lämna 03-09 och 04-09.

Skärmdump 2022-09-23 12.01.13 (1)

2.5 Minsta vistelse
Nästa rad som ska läggas till i prislistan är 'minsta vistelse'. Till exempel, om du har en vistelse på minst 3 den 30-08, som visas på bilden nedan, innebär detta att gäster som anländer den 30-08 måste stanna minst 3 nätter.

Skärmdump 2022-09-23 12.03.33 (2)

2.6 Maximal vistelse
Nästa rad som ska läggas till i prispanelen är 'maximal vistelse'. Ett exempel är inringat i rött på bilden nedan. Om gäster anländer 05-09 får de stanna i högst 4 nätter.

Skärmdump 2022-09-23 12.06.42 (1)

2.7 Minsta offset
Nästa rad som ska läggas till i prispanelen är "minsta offset". På bilden nedan kan du se att det är en minsta offset på 2 den 02-09. Detta innebär att gäster som vill anlända 02-09 måste boka minst 2 dagar i förväg.

Skärmdump 2022-09-23 12.14.01 (1)

2.8 Maximal offset
Nästa rad som kommer att läggas till i prislistan är "maximal offset". På bilden nedan kan du se att det är en maximal offset på 5 den 08-09. Detta innebär att gäster som vill anlända 08-09, kan boka max 5 dagar i förväg.

Skärmdump 2022-09-23 12.17.06 (1)

2.9 Personer
Den sista raden som kommer att läggas till i prisöversikten är 'personer'. På bilden nedan kan du se att de extra personerna kommer att synas i prisöversikten. Du kan sedan lägga till priset per ålder och per dag. Som ni kan se på bilden nedan är priserna desamma fram till 07-09 och priset går upp lite fram till 11-09.

Skärmdump 2022-08-17 14.16.16 (1)

3. Hur ställer man in ett speciellt periodpris?

Det är också möjligt att sätta upp ett specialpris för en bestämd period. Till exempel ett pris för hela perioden under påsk eller jul. När du är i prisschemat, välj "listvy" uppe till höger som visas i skärmdumpen nedan.
Skärmdump 2023-03-24 10.32.34-1
Här kan du lägga till ett fast pris för en bestämd period.

Listan ser ut så här;

Skärmdump 2023-03-24 10.43.36

Du kan se i prislistan när ett pris per natt tillhör ett periodpris. Priset blir lila och är understruket.

Skärmdump 2023-03-24 10.18.37

4. Hur ställer jag in ett veckopris

Det bästa sättet att ställa in ett veckopris är att sätta in nattpriserna. Ställ sedan in minimum till 7 nätter.

Viktigt: ett boende kan ha flera pristabeller. Ett boende kan ha en pristabell för priserna per natt och en pristabell för till exempel veckopriserna.