Hur lägger man till en betalning till en bokning?

Ursprungligen skriven på engelska, eventuella översättningsfel bör kontrolleras mot originalatriklen

Om du vill lägga till en betalning till en reservation kan du öppna lägg till betalning från bokningsöversikten:

Beroende på om du använder POS eller inte kommer du att se olika skärmar.

POS

I POS kan du ändra beloppet som ska betalas, normalt skulle detta vara det öppna beloppet på bokningen.

Stift

Enheter

Du kan sedan välja om du vill använda en PIN-enhet (Terminalenhet) eller manuell som enhet.

Manuell är avsedd för manuell drift av en PIN-terminal, du kan sedan manuellt välja det belopp som ska betalas på själva terminalen. Leverantör och betalningsmetod för betalningen registreras automatiskt baserat på betalningen som enheten tagit emot.

Betalleverantörernas terminalenheter kommer automatiskt att ta emot det begärda beloppet, hantera betalningen och lagra det i systemet när betalningen tas emot av betalningsleverantören.

Du kan ställa in terminalenheter av flera märken. Om du vill veta mer om detta du kan söka i appsektionen i kunskapsbasen efter betalningsleverantörer som stöds eller skapa din egen terminalanslutning från ett förklarat exempel här

Du kan också skapa dina egna taggar för att lagra dem med betalningen, du kommer då att kunna filtrera dem på dina egna taggar

Kontanter

Beroende på POS har du en eller flera tillgängliga valutor, POS-systemet registrerar automatiskt betalningar i flera valutor i ett saldo. Den har också en daglig synkronisering av växelkurserna för de valutor som tillhandahålls i systemet.

För att göra beräkningen enklare för användaren kan du välja vilka belopp gästen betalade med. På så sätt blir det lättare att veta vad man ska ge tillbaka eller fortfarande är öppen för att betala av gästen.

Det gästbelopp som betalas med är inte det belopp som registreras som betalning. Beloppet högst upp på skärmen är det registrerade betalda beloppet. "Gästen betalade med" det är bara ett verktyg som gör beräkningar enklare.

Balans

Saldot används för att ta bort eller lägga till kontanter i registret, även du kan stänga ett dagligt saldo här. För mer information om Saldot, insättningar och uttag vi hänvisar till detta dokumentera

Stäng POS

Om du stänger POS kommer du att se standard betalningsskärmen:

Här kan du även välja andra fakturor som kan betalas med POS eller göra ett manuellt val på Betalningen att lägga till. Det är också möjligt att ändra betalningsdatum här eftersom en banköverföring ibland redan har kommit in på ett tidigare datum.