Skapa en ny reservation (Backend)

Ursprungligen skriven på engelska, eventuella översättningsfel bör kontrolleras mot originalatriklen

När du har loggat in och är på startskärmen, klicka på ´Ny bokning´ uppe till vänster. På bilden nedan är denna knapp inringad i rött.

Skärmdump 2023-08-09 12.25.43 (2)

Det första steget är att välja längden på gästens vistelse. Det är också möjligt att skapa en speciell period. När du klickar på denna period kommer systemet automatiskt att flyttas till det inställda datumet för den speciella perioden.

Hur skapar jag en speciell period? Klick här att läsa artikeln

Sedan väljer du hur många som ska resa med dig och vilken ålderskategori de hamnar i. Du kan själv justera ålderstabellerna. Förklaringar kan hittas här.

Skärmdump 2023-08-09 14.15.02 (2)

Nästa steg är att välja önskat boende. Under varje tillgängligt boende ser du knapparna "välj" och "priser". När du klickar på välj väljer du detta boende. Om du klickar på priser får du en användbar översikt över de olika priserna. Bilderna nedan illustrerar detta.

Skärmdump 2023-08-09 14.33.43 (1)

Skärmdump 2023-08-09 14.38.10

På bilden nedan kan du se inringat i rött att en varning kommer att utfärdas på ett visst boende under denna period.

Skärmdump 2023-08-09 14.33.43 (2)

Denna varning innebär att denna period för onlinebokning är inaktiverad under denna period. Du kan fortfarande boka detta boende via backend, men du kommer att se en varning bara för att vara försiktig. Bilden nedan visar hur detta visas.

Skärmdump 2023-08-09 14.42.17

Nästa steg är att välja alternativ. För det boende som valts nedan finns två alternativ tillgängliga. El på planen och kommer med hund. Inringad i rött kan du se att två alternativ också läggs till automatiskt. Dessa har satts som "obligatoriska". Klicka på för att skapa och redigera alternativ här.

Skärmdump 2023-08-09 15.12.52 (1)

Nästa steg är att fylla i gästens uppgifter. Bilden nedan visar att endast namn och e-postadress är obligatoriska. Du kan bestämma vilka fält du vill ska vara obligatoriska från gästinställningarna. För att redigera och hantera formulären kan du klicka här.

Skärmdump 2023-08-09 15.15.20 (2)

Det sista steget innan du gör en bokning är fliken "Övrigt", inklusive om bokningen är en föredragen plats, vilket språk gästerna talar och status för bokningen. När alla dessa är ifyllda klickar du på 'skapa reservation'.

Du kommer då till bokningsöversikten. För att ta reda på mer om bokningsöversikten, vänligen klicka här.

Skärmdump 2023-08-09 15.24.27