Hur ändrar jag status för en bokning?

Ursprungligen skriven på engelska, eventuella översättningsfel bör kontrolleras mot originalatriklen

I bulk

Om du vill ändra status kan detta göras i bulk från bokningslista

Uppdatera status

– Du kan markera kryssrutorna för den reservation du vill ändra statusen av
– När du valde dem kan du ändra statusen för reservationen till en av statuserna nedan.
- Du kan inte ändra status till annullerad från popup-fönstret, detta måste göras i varje bokning individuellt.

Beräkna om reservationer

Om du beräknar om reservationer uppdateras priserna för en reservation som ställts in tidigare till de aktuella priserna. Om priser eller produktpriser har ändrats sedan bokningen gjordes kommer bokningskostnaden nu att ändras.
– Du kan markera kryssrutorna för den reservation du vill räkna om.
– När du har valt dem kan du räkna om bokningarna.

Från reservation

Du kan också ändra status från själva bokningen. Den kan öppnas från olika vyer som schematavlan, reservationslista etc.

Uppdatera status

Från reservationsvyn kan du antingen välja status från rullgardinsmenyn eller klicka på knappen.

Nästa status väljs alltid i knappen. Sekvensen för statusen är som följer:

– väntar, bekräftat, checkade in, checkade ut

För mer information om bokningsstatus kan du besöka detta artikel

Avbryt/Avböj

Du kan avboka eller avböja en bokning från bokningsöversiktssidan:

Efter att ha klickat på de tre punkterna (menyn) kommer följande alternativ att vara tillgängliga

Avbokningsprocessen kommer att visas. Avbokningen hanteras i detta artikel.