Hur ansluter jag till Booking.com?

Ursprungligen skriven på engelska, eventuella översättningsfel bör kontrolleras mot originalatriklen

• Installera Booking.com-appen och acceptera omfattningarna
  • Ange ditt Booking.com-egendoms-id och välj ett namn för fastigheten som används i appen. Fastighets-id:t finns i din adminpanel på Booking.com https://admin.booking.com:
  • Om du inte har gett tillgång till Camping.care tidigare som kanalansvarig kommer appen att fråga
    dig att koppla Camping.care som kanalansvarig.

Du kan nu lägga till flera Booking.com-fastigheter till Camping.care och koppla dem till en enda campingplats

• När du har accepterat detta kommer appen automatiskt att läsa all information om dina Booking.com-boenden och priser från Booking.com-systemet
  • Du kan öppna fastigheten genom att klicka på knappen Öppna.
  • I egenskapsskärmen kan du matcha dina Booking.com-boenden med Camping.care-boenden
Om du har kopplat Camping.care Accommodation till Booking.com Roomtype kommer du att kunna synkronisera tillgänglighet och bifoga priserna för alla boenden
  • Om du öppnar en rumstyp/boende får du en översikt över alla priser som finns tillgängliga på Booking.com
  • Du kan koppla Booking.com-priserna till Camping.care-priserna, dessa priser/priser kan läggas till på Camping.care Dashboard. Mer information om Camping.care-priserna hittar du i artikeln: Att sätta upp priser

Varning: Booking.com synkroniserar inte priser för extragäster. Så om ett boende kan uppta 4 personer, se till att priset i ditt pris är för 4 personer.

Schermafbeelding 2024-01-13 om 20.00.53

Du kan skapa specialpriser endast för Booking.com så att du kan bestämma när du vill ha tillgänglighet för Booking.com

Om priset är kopplat kommer du att kunna synkronisera priset med Booking.com. Priserna synkroniseras kontinuerligt när du gör ändringar i priserna.

När det kommer att ske synkroniseringar från Camping.care till Booking.com och från Booking.com till Camping.care:

• Om du ändrar prispriser kommer vi automatiskt att uppdatera alla Booking.com-priser som är kopplade till detta Camping.care-pris
  • Om en bokning görs för ett specifikt boende (från valfri kanal) försöker vi uppdatera booking.com tillgängligheten för det specifika boendet (rumstyp) så snart som möjligt
  • Om en reservation skapas på Booking.com kommer vi att försöka hämta bokningarna och hantera dem var 30:e sekund. Efter att ha hanterat bokningarna kommer vi även att uppdatera tillgängligheten till Booking.com.
  • Om någon gör en justering på en Booking.com-bokning kommer vi att uppdatera denna bokning i Camping.care-systemet.
  • Om bokningen avbokas av gästen från Booking.com-appen kommer vi automatiskt att annullera bokningen i Camping.care-systemet.

Vi kommer att låsa Booking.com-bokningarna. Det betyder att du inte kan göra ändringar i själva bokningen. Detta beror på den envägskommunikation som Booking.com erbjuder, gäst kan alltid göra justeringar av bokningen. Om vi inte låser bokningen kommer ändringarna att skrivas över av uppdateringen som har gjorts av Booking,com-gästen.

Extra produkter

Extra produkter kan endast läggas till från Booking.com. Detta kan göras från Egenskap->Policyer

Under policyer kan du lägga till i "Ytterligare avgifter & avgifter" extras du vill ta ut som städavgifter, sängkläder, turistskatt etc.

Anslut dessa produkter till campingvård (av bokföringsskäl)

Du upprättar inte kopplingen mellan Camping.care och Booking.con-produkter på camping.cares huvudsida. När du öppnar Booking.com-appen kan du gå till produktinställningar. På så sätt kommer de korrekta camping.care-produkterna att väljas på fakturan.