Hur man ställer in produkter under boende

Ursprungligen skriven på engelska, eventuella översättningsfel bör kontrolleras mot originalatriklen

Under varje boende finns 3 flikar märkta Rabatter, Skatter och alternativ.
Dessa 3 funktioner använder alla samma artiklar som vi kallar "produkter". Konfigurationerna för alla produkter, oavsett om det är en rabatt på 20%, 1,50 € turistskatt eller en hundavgift på 3,00 €: de fungerar alla på samma sätt.

När du har lagt till en produkt som rabatt, skatt eller alternativ kan du börja konfigurera produkten för att se till att rätt belopp debiteras för rätt bokningar.
Vi kommer att ta upp produktens olika konfigurationer en efter en.

1. Prioritera produkter

2. Lägg till villkor

3. Allmänna produktalternativ

4. Boende

5. Redigera produkt

6. Maxbelopp

7. Betala på plats

8. Debitering på deposition

9. Överskrivningspris och (extra) gästpriser

1. Prioritera produkter

Med upp- och nedpilarna kan du ändra i vilken ordning produkter kommer att debiteras/beräknas.

Ändring av ordning produkterna prioriteras, ändras om en produkt beräknas före eller efter en annan produkt. Till exempel om en rabatt beräknas över bara nattpriset, eller även andra produkter.
Om en produkt är satt högst upp på listan beräknas den direkt efter nattpriset.

2. Lägg till villkor

Här kan du välja specifika villkor för att in- eller exkludera produkten för vissa bokningar.

Alla 12 möjliga tillstånd förklaras nedan:

• Period: Här anger du den period som denna produkt är giltig. Om ingen period anges kommer produkten alltid att visas.
  • Tillgänglig period: Här anger du vilket datum denna produkt ska visas. Till exempel att en tidig bokningsrabatt kommer att visas först i december.
  • Ålderstabeller: Här kan du välja om rabatten gäller för personer i en viss ålder bord.
  • Upprepa: Här kan du ange om denna produkt ska upprepas. Du kan ange efter hur många nätter i bokningsperioden denna produkt ska upprepas.
  • Varaktighet: Här kan du välja om produkten ska visas, till exempel när en bokning är större än 7 nätter. Alternativen är större än, mindre än och lika med. Ange sedan antalet nätter som det gäller.
  • Rabattkod: Här kan du skapa en kampanjkod som gästerna måste ange för att få denna rabatt.

Skärmdump 2023-08-16 10.03.11 (1)

• Ankomstdagar: Här kan du välja om denna rabatt endast gäller vid ankomster vissa dagar.
  • Rabattkort: Här kan du koppla rabatten till ett tidigare inställt rabattkort. För en förklaring om hur du ställer in rabattkort, vänligen klicka här.
  • Taggar: Här kan du lägga till en Tag till rabatten. Du kan lägga till en produkt baserat på tillgängliga taggar i reservationen.
  • Personer: Här kan du ställa in om rabatten gäller ett visst antal personer i bokningen. Så till exempel, endast för gäst 1 och 2 eller endast för gäst 3.
  • Kanal: Här kan du ställa in att rabatten endast gäller när bokningen görs från vald bokningskanal.
  • Platser: Här kan du koppla rabattkortet till vissa ställplatser i systemet.

Skärmdump 2023-08-16 10.03.24 (1)

3. Allmänna produktalternativ

Stjärnan låter dig göra produkten som krävs eller inte. En önskad produkt kommer alltid att ändras till gästen.

Papperskorgssymbolen låter dig ta bort produkten från boendet. Detta kommer inte att radera den faktiska produkten.

Pilsymbolen låter dig (av)vika de ytterligare konfirmationerna för produkten.

4. Boende

Här kan du välja på vilka boenden du vill använda denna produkt. Markera eller avmarkera ett boende för att tilldela eller ta bort produkten som rabatt, skatt eller alternativ för något boende.
Det är också ett snabbt och enkelt sätt att se var denna produkt redan har applicerats.

5. Redigera produkt

Här kan du direkt redigera produktens specifikationer, utan att egentligen gå till huvudproduktmenyn.

6. Maxbelopp

Här kan du ställa in det maximala antal gästen kan välja av produkten. Gästen kommer att se en rullgardinsmeny med det belopp som får väljas.

Du kan välja att klicka på skjutreglaget. Nu kommer produkten att automatiskt beräknas utifrån antalet gäster på bokningen.

7. Betala på plats

Här kan du välja om en produkt ska betalas lokalt på campingen. Om du väljer det här alternativet säkerställs att det här alternativet inte kommer att debiteras som en del av en insättning eller onlinebetalning.

8. Debitering på deposition

Här kan du välja om gästerna betalar för detta alternativ med insättningen. Om du väljer detta debiteras alltid en produkt inom depositionen.

9. Överskrivningspris och (extra) gästpriser

Här kan du välja om du vill skriva över standardpriset och/eller gästpriserna.

Om du väljer "Skriv över prispris" kommer det att skriva över standardpriset, men behåller eventuella ytterligare gästpriser som du har angett.

Om du också väljer "Skriv över extra gästpriser", kommer då även att skriva över eventuella ytterligare gästpriser som du har angett.

Detta kan användas om du ställer in en produkt som ett "Veckopris" och vill ta ut ett annat belopp för en viss vecka utan att ändra standardpriset för boendet.

Eller så kan du använda detta för att ställa in en annan kurs för alla som använder ett rabattkort, till exempel från ACSI.

Detta kommer då att ersätta standardpriset och helt enkelt debitera det belopp som ställts in för produkten för alla med ett ACSI-kort.